Filmklub

FILM:  PRIŠLA V NOCI

Žáner: komédia , dráma, horor

piatok 29.marca o 17:00h.

Pár tridsiatnikov – prekladateľ z Litovčiny Jirka a ergoterapeutka Aneta – vedie pokojný život v nedávno rekonštruovanom prvorepublikovom byte v Prahe. Keď pustia cez jeho prah matku jedného z nich, netušia, že sa práve ocitli v komornom očistci.

Až doteraz si mysleli, že sú spokojní. Alebo sa tak aspoň tvárili pred svojimi priateľmi Po neočakávanom príchode matky a svokry v jednej osobe sa však ich pokojný život pomaly mení na chaotické trosky. Pestovaná šesťdesiatnička Valerie je energická diva, ktorá si krok za krokom podmaňuje nielen priestor bytu, ale aj myseľ jeho obyvateľov. Návšteva na jednu noc sa postupne mení na domácu inváziu naberajúcu na sile. Istoty sa otriasajú, hranice súkromia rúcajú. Majú matky a svokry vždy pravdu? Myslia to s nami dobre? A nie sú niekedy práve preto tými najväčšími monštrami? Hoci sami seba vidia ako nepochopenú obeť?

Film Prišla v noci Tomáša Pavlíčka a Jana Vejnara na tenkej hrane čierneho humoru a home invasion hororu rozvíja situáciu, ktorú v rôznych obmenách zažil každý z nás.

Na mieste si môžete zakúpiť ročnú členskú kartu filmového klubu v hodnote 5 €. Držitelia členskej karty môžu získať zľavu na premietanie filmových klubov a kartu je takisto možné použiť vo všetkých štátom registrovaných filmových kluboch po celej krajine.

Ďalšie informácie nájdete na stránke www.kinodanubius.mojekino.sk alebo na našej facebook stránke.

 

Fotogaléria