Korhatár rendelet

A filmek életkori alkalmasságára és megtekintésére vonatkozó feltételek

 

Az üzemeltető munkatársai jogosultak a mozilátogató életkorának igazolását követelni az egyes filmvetítésre való belépés korhatárai miatt. Az üzemeltető jogosult olyan személyek bejutását megakadályozni, amelyek nem felelnek meg az egyes filmek megtekintéséhez szükséges korhatárnak.

A 18 éven aluliaknak nem ajánlott filmek esetében a fiatalabbak látogatása törvényes képviselő hozzájárulásával vagy felnőtt kíséretével sem lehetséges. 

A 15 éven aluliaknak nem ajánlott filmek esetében a mozilátogatás 15 éves kor alatti néző csak akkor tekintheti meg, ha betöltötte a 12. életévét és törvényes képviselője hozzájárult a látogatáshoz. 

Az előadás alatt más nézők megzavarása esetén a törvényes képviselőt (vagy a gyermeket kísérő más felnőttet) felszólítják, hogy a gyermekkel együtt hagyja el a mozitermet. Ebben az esetben a jegy árát nem köteles a mozi megtéríteni. 

Amennyiben a néző a mozi területére való belépéskor kérésre nem mutatja be a korhatár betartását igazoló igazolványt, a jegy érvénytelennek minősül, és a néző nem léphet be a moziterembe. Ebben az esetben az néző nem jogosult semmilyen kártérítésre.